Investeren in zilveren munten

Zilveren munten kopen

Veel mensen overwegen vanwege de inflatie een effectieve manier om hun investeringen te spreiden of hun beleggingsportefeuille te diversifiëren. Iedereen met een klein beetje basiskennis van economie is zich bewust van de voordelen van het beleggen in goud en zilver.

Ondernemers in zilver

Jonge ondernemers besluiten vaak te investeren in de zilveren munten. Hun waarde wordt bepaald door het percentage van het edelmetaal en, in tegenstelling tot andere verzamelobjecten, hebben ze geen beperkte oplage; Dit hangt namelijk af van de vraag. Ze worden voor investeringsdoeleinden geslagen over de hele wereld, waarvan de meest populaire uit Oostenrijk en de Verenigde Staten komen.

American Eagle

Momenteel is de American Eagle een van de meest populaire munten. Deze werd voor het eerst uitgebracht door de United States Mint op 24 november 1986 en is een investeringsproduct dat door de Amerikaanse overheid wordt gegarandeerd, niet alleen wat betreft de zuiverheid van het metaal, maar ook de legaliteit en oorsprong van het metaal.

American Eagle – hoe zien oude zilveren munten eruit?

De American Eagle is de meest herkenbare edelmetalen munt in de Verenigde Staten. De voorzijde van de American Eagle toont de personificatie van Vrijheid, het symbool van de VS. Ze loopt met een fakkel en een olijftak in haar handen, attributen die vooral geassocieerd worden met bevrijding en vrede. De zetel van het Congres is zichtbaar aan de voet van Vrijheid. Op de voorzijde staan ​​de woorden “In God We Trust” – dit is een regel uit de Onafhankelijkheidsverklaring.

Adelaar

De keerzijde is gegraveerd met een adelaar. Deze vogel heeft in een symbolische context een extreem brede betekenis. Zijn silhouet kan niet alleen verwijzen naar macht en soevereiniteit, maar ook naar moed en dapperheid. De adelaar is in de eerste plaats een symbool van de Amerikaanse onafhankelijkheid. De naam verwijst naar oude zilveren Double Eagle munten.

US Mint

Adolph Weinman en Emily Damstra zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de American Eagle. Hoewel aanvankelijk alleen gouden en zilveren varianten werden uitgebracht, begon de US Mint naarmate de populariteit groeide, ook platina- en palladiumversies uit te geven.

Unieke zilveren munten – de populariteit van de American Eagle

Volgens specialisten is de American Eagle een van de bestverkochte beleggingsproducten ter wereld. Net als andere oude Amerikaanse zilveren munten wordt het gekenmerkt door een hoogwaardige productie, maar wat het onderscheidt van de concurrentie is de wijze van uitgifte. Er is een zogenaamde omgekeerde stempel, wat in de praktijk betekent dat de voorzijde ten opzichte van de achterzijde 180 graden is omgekeerd.

Mooiste zilveren munten

Elk jaar geeft de Munt van de Verenigde Staten ongeveer 40 miljoen ounces zilver uit in de vorm van Eagles munten, waarbij elk afzonderlijk stuk voor 99,9% uit puur zilver bestaat. Naar schatting zijn er ongeveer 375 miljoen exemplaren van een troy ounce, dat is 31.10 gram geïntroduceerd. Het wordt door verzamelaars beschouwd als een van de mooiste munten die door de Verenigde Staten zijn uitgegeven.

Amerikaanse adelaar – waarde zilveren munten

Economische experts denken vaak na over de toekomst van de munt. Volgens hen zijn er op dit moment weinig aanwijzingen dat de waarde van fysiek zilver en goud op korte termijn zal dalen. Op de lange termijn kan de aankoop van de American Eagle niet alleen een effectieve methode zijn om jouw geld redelijk veilig te stellen, maar ook een veelbelovende investering.

Stabiele waarde

Vaak besluiten jonge ondernemers deze te kopen, wat te maken heeft met de redelijk stabiele waarde van zilver (en ook van goud). Ze zijn dan ook een minder risicovolle oplossing om uw kapitaal te vermenigvuldigen dan bijvoorbeeld het investeren op de beurs. De American Eagle wordt niet alleen gewaardeerd door investeerders, maar ook door professionele verzamelaars, die ervoor zorgen dat hun collectie elk jaar uitgebreid wordt met de nieuwste varianten.